GUARDERIA A Ripollet

Vols saber cóm ho fem? Projecte educatiu

El projecte educatiu de la Llar d´infans Xiquilàndia va créixer des de les idees i motivacions de dues noies, la Pili i la Magda, que es va conèixer a la UAB de Barcelona fent la carrera de Mestra d´educació infantil ja fa més de 27.

Les ganes i la il.lusió va fer que al 1992 s´obrís el primer centre de la Llar d´infants Xiquilàndia.Hem arribat a ser tres escoles plenes de idees, coneixements i il.lusions. A dia d´avui el projecte educatiu de la nostra escola es desenvolupa a l´escola del carrer Afores 15-17 de Ripollet.

El nostre projecte ha canviat molt des del seus inicis però continua tenint els principis bàsics d´on va sorgir.Ara ens trobem amb alunmes que porten als seus fills i filles a la nostra escola i la veritat es que ens impacta però també ens encanta.

Les nostres escoles sempre han estat centres autoritzats pel departament d´educació de la Generalitat de Catalunya .Encara que la normativa és molt dura, hem fet tot el possible per complir-la i així donar la màxima qualitat educativa i assitencial dins d´un espai de qualitat.

La pedagogia activa és part bàsica del nostre projecte. L´experimentació i la manipulació és la millor manera de descobrir les capacitats de cada nen i cada nena i adquerir coneixements.

El nostre projecte intenta crear en els nens i les nenes la curiositat de descobrir, inventigar, provar, experimentar... creant situacions educatives motivadores que els facin descobrir el plaer d´aprendre.

Els objectius principals del nostre projecte son els següents:

  • Crear situacions educatives i de convivència.
  • ”Vida practica” segons Maria Montessori: activitats rutinàries de la vida (parar taula, rentar-se les mans, posar-se la jaqueta, cordar-se la aqueta.)creant la màxima autonmia posible.
  • Observar i explorar el seu entorn físic, familiar i social.
  • Obrir tots els canals de comunicació.
  • Fomentar activitats d´inteligencia emocial.
  • Conèixer la nostra i altres cultures i tradicions.
  • Crear i assegurar una comunicació activa i personal amb les families (reunions, entrevistes personalitzades, app, tallers, xerrades).
© 2020 Xiquilandia Todos los derechos reservados
Producido por PA Digital